June 14, 2011

Good to know in Rome | Gode tips til Rom

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


Glem ikke...

… at Rom har et udmærket outlet, Castel Romano Designer Outlet, som ligger ca. 15 km. fra Roms EUR-kvarter. Besøg deres hjemmeside for yderligere oplysninger om designere, kørevejledning samt mulighed for at bestille shuttlebus fra Rom.

 … at hvis du skal købe italienske delikatesser som olie, parmesan, kaffe osv. med hjem, så kan det bedst betale sig at finde et ganske almindeligt supermarked. Italienske supermarkeder er stort set altid meget velassorterede, de fleste har afdelinger med frisk brød, ost og charcuteri, og det er langt billigere end de lokkende delikatesseforretninger, der ligger rundt omkring i Roms centrum.

… at der normalt er udsalg i Rom i juli og januar. I juli kan du således finde årets sommerkollektion mindst 30% billigere, og i januar er det vinterkollektionen, der bliver sat ned. Har du nerver til at vente, så husk at de fleste butikker starter med 30% rabat for nogle uger senere at sætte de varer, der er tilbage, endnu mere ned, nogle gange helt op til 70%. …

at prøve de fantastiske Pocket Coffee, mens du er i Rom. Pocket Coffee er små stykker mørk chokolade fyldt med flydende espressokaffe. De kan købes i stort set alle barer og i supermarkederne, hvor de fås i større pakker med 18 eller 32 stk. i. I sommermånederne er det næsten umuligt at opdrive dem. Her erstattes de til gengæld af en sommervariant, som er helt flydende (kaffe og chokolade sammen) og som indtages med et lille sugerør. Ikke lige så godt som originalen men en udmærket erstatning. Pocket Coffee er stærkt vanedannende – på den gode måde.

 ... at det kun tager 1 time og 40 minutter med det italienske hurtigtog fra Rom til Firenze. Firenze kan sagtens ses på en enkelt dag, så du behøver ikke nødvendigvis en overnatning. Det samme gælder for Napoli. Nye hurtigtog gør det endnu hurtigere at nå Napoli. Det tager således kun 1 time og 10 minutter med Eurostar Frecciarossa.

 ... at du ikke behøver rende rundt med et uhandy folde-ud-kort over Rom. I aviskiosker og boghandlere kan du for omkring 10 euro købe en"stradario tascabile"over Rom. Det er en lille bog, der omfatter alle kvarterer inklusive Roms forstæder, og hvor du kan slå alt op i indexet. Bogen er langt mere præcis end de almindelige kort, så du kan finde selv den mindste lille vicolo. ... at du kan komme på stranden, når du er i Rom. Fra metrostationerne Piramide, Basilica San Paolo og EUR Magliana kører der tog flere gange i timen til Ostia. Du kan endda komme derud på en almindelig metrobillet, og det tager kun omkring 30 minutter.

  ... at stå tidligt op. En gåtur i de romerske gader og langs med Tiberen er noget helt andet tidligt om morgenen, inden turisterne indtager byen, og romerne begiver sig afsted på arbejde. Tag kameraet med. Lyset er fantastisk på dette tidspunkt, og du vil elske stilheden og følelsen af, at byen er din alene.

... at nyde livet og tage det roligt. Rom er bedst, når den leves, som romerne lever den. Udvælg de turistattraktioner, der virkelig interesserer og fascinerer dig, og besøg dem, fordi du har lyst, og ikke fordi du bør.