March 13, 2011

Pigneto

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Der skal en god portion dårlig stedsans til for ved et tilfælde at forvilde sig ud i Roms nye in kvarter Pigneto. Det er med andre ord ganske umuligt at falde over stedet, hvis ikke man ved, det findes. Pigneto ligger uden for Roms centrum, lidt længere ude end Porta Maggiore ved Via Prenestina. Sporvogn nummer 19 kører lige til døren, men det er en god ide at have et kort med.

Kvarteret er ikke nyt i sig selv, men det er først de senere år blevet rigtigt in. Unge kunstnere og designere flytter herud eller åbner værksteder. Gadebilledet domineres af punkere, bohemer og indvandrere, hvilket i høj grad er med til at gøre stedet endnu mere charmerende. Det er således kombinationen af alle slags mennesker, god vin, gode restauranter og specielle butikker samt kunst og arkitektur, som gør Pigneto helt unikt.

Kvarteret er et besøg værd både i dagtimerne og efter mørkets frembrud. Om morgenen og frem til frokosttid er gågaden Via del Pigneto dedikeret til et charmerende frugt- og grønsagsmarked. Her er der rig mulighed for at opleve den lokale og ganske uspolerede romerske markedsstemning. Om aftenen er samme gade proppet med unge mennesker, der drikker vin på eller uden for de mange vinbarer, og romerne valfarter hertil for at spise middag på de mange rigtig gode og meget lokale restauranter.

Du skal først og fremmest koncentrere dig om gågaden Via del Pigneto, men de små sidegader samt forlængelsen af Via del Pigneto på den anden side af banen er også et besøg værd.

L'Infernotto

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.L’Infernotto er et afslappet enoteca, som egner sig fortrinligt både til et glas vin med lidt italiensk ost og charcuteri eller til en decideret middag i hyggelige omgivelser. Du kan vælge at spise indenfor i det lille lokale ved de hyggelige træborde, eller du kan sidde udenfor og dermed kombinere middagen med den gode atmosfære fra livet i gågaden. Menuen byder på lidt af hvert og er dejlig overskuelig. Ikke for mange retter men nok til at have noget at vælge imellem. Kig forbi til frokost, aperitivo, middag eller after dinner. L’Infernotto afholder også såkaldte ”degustazioni”, hvor du kan prøvesmage forskellige produkter.

Via del Pigneto 31-33. T. +39 06 70304040 www.infernotto.net

Mimi e Coco(zza)

The English version of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Mimi e Coco(zza) er et lille hostaria i udkanten af Pigneto, hvor du roligt kan spise en frokost eller middag. Der er tale om et af de steder, hvor du ikke behøver bekymre dig om andet end at vælge det, du bedst kan lide. Her er kvaliteten i samtlige retter på menukortet garanteret. Menuen er overskuelig med fem antipasti, seks slags pasta (plus dagens specialiteter, som du får mundtligt af tjeneren, idet de varierer), otte hovedretter og fire desserter. De faste pastaretter er de klassiske inden for det romerske køkken som carbonara, amatriciana og cacio e pepe, mens dagens retter kan være lidt mere eksperimenterende. Stedet har et udmærket udvalg af gode vine, og priserne er ganske rimelige.

Via L'Aquila 46. T. +39 06 70300799

Lo Yeti

Lo Yeti is a little book café in one of Pignetos many small side streets. The cafe is typical for the area. Here they serve organic cuisine and pastries. The ingredients come from different regions of Italy, especially from the Salento region, and from the local market in Via del Pigneto. The cafe is very much a cultural venue with small exhibitions and events within theater, film and music for both children and adults. Cafe books focus mainly on children, but also several independent publishers and comic books can be found on the shelves. Lo Yeti is a place filled with life both during the day and in the nights, where it stays open till midnight and until 1.00 pm on Fridays and Saturdays. Absolutely reasonable prices.

Via Perugia 4. T. +39 06 7025633 www.loyeti.org


Lo Yeti er en lille bogcafe i en af Pignetos mange små sidegader. Cafeen er typisk for området. Her serveres økologiske retter og kager. Ingredienserne kommer fra forskellige italienske regioner, især fra Salento-egnen, samt fra det lokale marked i Via del Pigneto. Cafeen er i høj grad et kulturelt mødested med mindre udstillinger og arrangementer inden for teater, film og musik både for børn og voksne. Cafeens bøger fokuserer hovedsageligt på børn, men også flere uafhængige forlag samt tegneserier er at finde på hylderne. Lo Yeti er et sted med liv og glade dage både om dagen og aftenen, hvor der er åbent til kl. 24.00 og til kl. 1.00 fredag og lørdag. Absolut rimelige priser.

Via Perugia 4. T. +39 06 7025633 www.loyeti.org

R-01-IOS (Iosselliani)

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


R-01-IOS er smykkefirmaet Iossellianis første flagship store, som tidligere lå i Pigneto, men som nu er flyttet til Rione Monti. Det er de to smykkedesignere Roberta Paolucci og Paolo Giacomelli, som i 1997 startede virksomheden Iosselliani. Parret skaber de smukkeste lidt rå og ofte vilde smykker: halskæder, armbånd, ringe og øreringe. Butikken er en lækker æstetisk oplevelse med sort som den dominerende farve, hvilket altid er en god baggrund til guld og sølv (-smykker).

Via del Leone 21. T. +39 06 45449987 www.iosselliani.com

March 12, 2011

Tiger Tandoori

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Hvis du er til indisk mad, er Tiger Tandoori et rigtig godt bud. Glem alt om halvsnuskede bikse, hvor det er fifty-fifty, om man vågner op næste dag med almindelig mave. Hos Tiger Tandoori kan du spise billige indiske retter i de lækreste omgivelser, eller du kan tage maden med hjem. På menukortet finder du klassiske retter som curry, tandoori, idli og dosa, forskellige slags ris og naturligvis det indiske brød naan. Portionerne er dejligt store. Til dessert kan du vælge mellem flere indiske specialiteter. Endelig kan du hos Tiger Tandoori købe flere af ingredienserne med hjem. Jeg elsker indretningen her. Væggene er blå og grønne, stole og borde er malet i forskellige stærke farver, og i det bagerste rum spiser du i en slags båse omgivet af de skønneste farvestrålende Bollywoodbilleder.

Via del Pigneto 193. T. +39 06 97610172 www.tigertandoori.com

Osteria Qui se magna!

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Fortsætter man ad Via del Pigneto et godt stykke på den anden side af banen frem til nr. 307, venter der én en kulinarisk oplevelse af de rigtig gode. I nr. 307 ligger det lille Osteria Qui se magna! Qui se magna er romersk og betyder her spiser man, og det skal jeg love for, man gør. Her er tale om et simpelt, ikke videre kønt spisested med blot et lille antal borde, som alle er dækket med rød- og hvidternede papirduge. Du kan vælge at spise indenfor, eller du kan spise ved et af de fire borde udenfor, hvis du foretrækker en let brise under frokosten eller middagen. Menuen er romersk og hjemmelavet, og alt smager himmelsk. Her er både en fast menu samt dagens retter, som det varmt kan anbefales at prøve. Start med en lækker Pasta alla Mafiosa med tomat, aubergine og saltet ricottaost. Vælger du efterfølgende en hovedret, må du endelig huske en af de fantastiske ”contorni” til. Caponata di verdure (grønsagsratatouille) eller de skønne ”carciofi e patate”, som er lækre, møre ovnstegte kartofler og artiskokker. Slut af med en af stedets hjemmelavede desserter, som tjeneren remser op ved bordet, da de skifter hver dag og således ikke er at finde på menukortet. Betjeningen er i top, gæsterne udelukkende lokale, og priserne yderst rimelige.

Via del Pigneto 307a. T. +39 06 274803

San Lorenzo

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
San Lorenzo er et tidligere arbejderkvarter, som i dag især er indtaget af Roms mange universitetsstuderende. I San Lorenzo ligger La Sapienza universitetet, og her vrimler det med alle typer mennesker, masser af barer, restauranter og alternative butikker. Den høje koncentration af unge og studerende gør ikke stedet mindre kedeligt. Vil man opleve et lokalområde i Rom uden at skulle helt ud af byen, er San Lorenzo perfekt, også hvis man blot har lyst til at gå en tur i gaderne, og så er her rigtig mange gode spisesteder, cafeer og vinbarer med yderst rimelige priser. Også San Lorenzo har sit lokale frugt- og grønsagsmarked, som emmer af ægte romersk stemning.

Kvarteret har ikke altid været det pæneste område i Rom. Således sagde Maria Montessori (hende med Montessori-metoden) i 1907 om kvarteret at: ”La gente per bene passa solo dopo morta" (Pæne mennesker kommer her kun, når de er døde). Referencen gik på Roms store kirkegård, Verano-kirkegården, som fortsat ligger i San Lorenzo den dag i dag. Kvarteret blev hårdt ramt under 2. Verdenskrig, hvor det i 1943 blev bombet af de allierede.

Med ungdomsoprøret i slutningen af tresserne begyndte San Lorenzo at skifte karakter, og det blev hjemsted for studerende og studenterbevægelser, politiske aktivister, fritænkere og kunstnere, en ånd der til en hvis grad stadig gør sig gældende i dag.

Baràbook

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


I Via dei Piceni ligger den lille Baràbook, der som navnet antyder, er bar og bøger blandet sammen. Stedet oser af god stemning, og man får straks lyst til at hænge ud herinde i flere timer måske med lidt god rødvin og en bog. Indretningen er en god omgang retro naturligvis blandet med masser af reoler fyldt med bøger. Midt i rummet står et langt træbord omgivet af forskellige stole. Her kan du nyde stedets hjemmelavede cous cous eller andre, ofte vegetariske, lækkerier. Klientellet er af den intellektuelle, easy going type. Baràbook er boghandel, cocktails, aperitivo og cafe. Det er her, du hænger ud med vennerne, det er her, du nyder gode vine, og det er her, du går ud om aftenen, hvor her er dj’s, oplæsninger og meget mere…

Via dei Piceni 23. T. +39 06 96043014

SAID

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Selvom det romerske vejr generelt må siges at være noget lunere end det danske, kan man sagtens få brug for en kop varm chokolade. Besøg SAID, den charmerende gamle chokoladefabrik i San Lorenzo. Midt imellem de gamle maskiner fra fabrikken kan du her nyde en kop varm chokolade med chili, appelsin eller kanel, og fra kl. 19.00 er der aperitivo. Om aftenen bliver stedet til restaurant, hvor du kan spise i den overdækkede gårdhave. Sidst men ikke mindst må du ikke glemme at besøge chokoladebutikken, der har alt, hvad hjertet begærer af søde sager.

Via Tiburtina 135. T. +39 06 4469204 www.said.it

L’anatra all’arancia

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


L’anatra all’arancia (Orangeanden) er efter min mening San Lorenzos bedste butik. Selvom det hovedsageligt er tøj, der sælges herinde, er der lidt mini concept store over den. Her er bl.a. smukke smykker fra franske Serge Thoraval, lækre tasker og punge, masser af Repetto ballerinaer samt de skønne parfumer fra det franske mærke L’Artisan Parfumeur. På bøjlerne finder du mærker som Antik Batik, See by Chloé og Almeria.

Via Tiburtina 105. T. +39 06 4456293

Libreria Giufà

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


Libreria Giufà er endnu en af Roms, og San Lorenzos, hyggelige bogcafeer. Stedet er lille, men hylderne tæt pakket med bøger. Her er en lille cafe, der serverer kaffe, te og kage, og hvor du senere på dagen kan nyde et glas vin. Og så er her stemning. Masser af stemning. Giufà er en bogcafe med et både socialt og kulturelt ansvar. Således er her særlig fokus på de små forlag, på uafhængige kulturelle projekter og meget mere. I forhold til litteraturen er her lidt af hvert, både italienske og internationale forfattere, masser af tegneserier samt bøger om kunst og film. Endelig lægger cafeen lokaler til bogpræsentationer og udstillinger.

Via degli Aurunci 38. T. +39 06 44361406 www.libreriagiufa.it

Enoteca Ferrazza

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


San Lorenzos mest berømte vinbar må så afgjort være Enoteca Ferrazza. Her mødes studerende, kunstnere og mange andre til aperitivo eller middag. Her er buffet fra kl. 19.00 med forskellige kolde retter, såsom pasta og grønsagstærter, her er et uendeligt antal vine (mere end 2000 forskellige), lækker loungemusik og masser af atmosfære. Enoteca Ferrazza ligger i hjertet af San Lorenzo, hvorfor her altid er masser af mennesker.

Via dei Volsci 59. T. +39 06 490506 www.ferrazzawinebar.it

March 11, 2011

Monti, Esquilino, Colosseo

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Kvarteret Rione Monti (eller bare Monti) må betegnes som værende et af Roms absolut hyggeligste kvarterer. Områdets kerne er Piazza Madonna dei Monti. Start på pladsens cafe, La Bottega del Caffè, med en cappuccino eller et glas prosecco, hvis det er aperitivo-tid, og udforsk efterfølgende de små maleriske og meget romerske gader. Kvarteret er fyldt med hyggelige vinbarer, cafeer og restauranter, og der er også gode muligheder for at shoppe i de mindre og lidt mere specielle butikker. Monti er endvidere fyldt med gamle værksteder og andre traditionelle håndværksbutikker. En lille finurlighed ved kvarteret er, at her som det eneste sted i centrum af Rom, stadig er prostituerede på enkelte gadehjørner. Det foregår meget diskret, og jeg havde aldrig selv opdaget dem, hvis ikke jeg var blevet gjort opmærksom på fænomenet. Det skal understreges, at dette på ingen måde gør Monti til et usikkert kvarter.

Foruden Piazza Madonna dei Monti skal du udforske steder i Via del Boschetto, Via degli Zingari, Via Urbana, Via Panisperna og Via dei Serpenti. Og husk kameraet. Monti er et af Roms mest maleriske kvarterer. Det er her, du får de bedste billeder af de romerske detaljer.


B

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.

På Piazza Madonna dei Monti finder du den skønne butik B, der som udgangspunkt kun sælger tøj i to farver, nemlig de vigtigste: sort og hvid. B hører sammen med en anden god Monti-butik, lol, og stilen er da også den samme. Her er især lækre toppe og vige bukser, skønne tørklæder og masser af smykker. Her er mærker som Almeria og Crea Concept. Priserne er lige så dyre som hos søsterbutikken lol, men det er det hele værd. En skøn butik som også indretningsmæssigt er super charmerende med den lille træbænk udenfor på pladsen. Husk at du finder B’s outlet lige rundt om hjørnet i Via dei Serpenti.

Piazza Madonna dei Monti 1. T. +39 06 47826335. Outlet: Via dei Serpenti 161

La Bottega del Caffè

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


La bottega del Caffè har måske nok en af Roms bedste beliggenheder. Med overdækket udendørsservering på Piazza Madonna dei Monti kan det næsten ikke blive bedre. Så skidt med at maden her ikke er Roms bedste. Det er omvendt heller ikke den dårligste, og man går så absolut altid herfra fuldt ud tilfreds. La Bottega del Caffè er perfekt til både morgenmad, frokost eller bare en kaffepause. Det er hyggeligst at sidde udenfor, hvor du kan følge med i livet på pladsen, men cafeen er også et besøg værd indenfor. Her sælges flere forskellige lette frokostanretninger: salater, omeletter og pasta. Bemærk dog at pasta, pizza samt hovedretterne (secondi) er dybfrosne produkter. Det er angivet på menukortet med en lille stjerne, så det er ikke fordi, det er en hemmelighed.

Piazza Madonna dei Monti 5. T. +39 06 4741578

Al vino al vino

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


Al vino al vino er et af Montis mange gode vinsteder, hvor du bør nyde mindst et glas god rødvin under et Rom-ophold. Ejerne af Al vino al vino er sicilianere, hvilket skinner igennem på menukortet, hvor du f.eks. finder en hjemmelavet siciliansk caponata. Lokalet er naturligvis fyldt med vinflasker fra gulv til loft, her er lækker jazzmusik i baggrunden, masser af hygge og masser af god stemning.

Via dei Serpenti 19. T. +39 06 485803

La Cicala e la Formica

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.

Skal du have frokost i Monti til en billig penge, er La Cicala e la Formica en udmærket løsning. Restauranten ligger i et lille indhak i Via Leonina med et par borde udendørs, hvor der er hyggeligt at spise på en varm forårsdag. Til frokost kan du få dagens menu til 10 euro, hvor du selv kan vælge mellem to pastaretter og to hovedretter. Stedet har et godt udbud af desserter, og du kan bl.a. få forskellige tærter som kastagnetærte eller æbletærte samt naturligvis klassikerne tiramisù, pannacotta og chokolademousse.

Via Leonina 17. T. +39 06 4817490 www.lacicalaelaformica.it

Super Concept Store

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Super en en lille concept store, som umiddelbart ikke ser ud af så meget, men hvor man kan finde mange fine ting, når først man tager trappen og bevæger sig ned i kælderen. Butikken fører nogle af de lidt mere specielle upcoming europæiske designere, herunder også danske mærker, samt skønhedsserier som parfumer fra Carthusia og det franske La Compagnie de Provence Marseille. Endelig har butikken et mindre udvalg af lækkert designerinteriør, og også her er Danmark fint repræsenteret i form af Normann Copenhagen. Selvom der er tale om en lille butik med et begrænset varesortiment, er det afgjort en af Montis bedste tøjbutikker, fordi den formår at ramme plet i sit udvalg.

Via Leonina 42. T. +39 06 45448500 www.super-space.com

lol

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.

lol er muligvis Montis bedste butik, og så er der to af dem lige ved siden af hinanden. Hos lol finder du de skønneste sølvsmykker, de lækreste tasker, cool solbriller og uanede mængder smukt, smukt tøj. Kvaliteten er helt i top, her er tale om de bedste materialer. Her er fine tanktoppe, cashmerebluser, lækre jeans og jakker, lange kjoler fra Hoss og et lille udvalg i sko og støvler. Det skader heller ikke, at butikken ligger i et lækkert open space lokale med store ruder ud til Piazza degli Zingari. Desværre er priserne ligesom alt andet herinde også i top, men et eller andet kan man altid finde ud af at købe med hjem, og ellers er der masser at drømme om.

Piazza degli Zingari 11 / Via Urbana 89. T. +39 06 4814160

Libreria Caffè Bohémien


The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Libreria Caffè Bohémien er et rigtig hyggeligt sted at nyde et glas god rødvin efter middagen. Indretningen er varm og gammeldags elegant med guldrammer, en gigantisk og meget smuk lysekrone i loftet og skiftende kunst på væggene. Lokalerne er holdt i mørke varme farver, og her er masser af reoler fyldt med bøger og vin. Caffè Bohémien er således både wine bar og bogcafe, og selvfølgelig kan du også indtage den klassiske italienske aperitivo her. Stedet har lidt af det hele, og stemningen lever fuldt ud op til navnet. Det er rendyrket boheme...

Via degli Zingari 36. T. +39 3397224622

Sweety Rome


The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.I en sidegade til Via Nazionale og ikke langt fra Monti ligger en kagebutik, som du skal prøve. Hos Sweety Rome kan du købe fantastiske farvestrålende kager og cupcakes, som du enten kan tage med hjem eller nyde i den lille cafe. Alle kager er lavet uden konserveringsmidler og kunstige smagsstoffer. På Sweety Romes hjemmeside kan du finde en liste over samtlige ingredienser, og med undtagelse af sukker og smør (Lurpak specificeres det!) ser det faktisk ikke så galt ud. Sundt er det næppe, men det smager himmelsk. Du kan bestille din egen specielle kage til særlige lejligheder, herunder også bryllupskager, og det stopper ikke her. Hos Sweety Rome kan du nemlig også spise frokost, og om søndagen serveres der brunch. Kig forbi men vær forberedt på at gå herfra med mindst en cupcake i hånden.

Via Milano 48. T. +39 06 48913713 www.sweetyrome.it

Palazzo delle Esposizioni & Open Colonna & Bookàbar


The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Med sine 10.000 m2 er Palazzo delle Esposizioni Roms største udstillingssted. Faciliteterne er fordelt over tre etager og omfatter bl.a. en biograf, et auditorium, en cafe, en restaurant samt boghandlen Bookàbar. I Palazzo delle Esposizioni vises skiftende udstillinger af høj kvalitet inden for billedkunst, fotografi og meget andet. Øverst oppe under det enorme kuppelformede glastag finder man den imponerende restaurant Open Colonna. Restaurantens areal er fordelt over to etager på hhv. 400 og 280 m2, hvoraf en god bid udgøres af tagterrasser. Alt er holdt i hvidt, lyst træ og masser af glas i form af de store panoramavinduer. Ikke noget dårligt sted at indtage sin middag.

Via Nazionale 194. T. +39 06 39967500 www.palazzoesposizioni.it www.opencolonna.it

Ai tre scalini

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


Monti byder på flere enoteche (vinbarer), og Ai tre scalini er uden tvivl et af de mest populære. Her har været vinudskænkning siden 1895, og stedet emmer af historie og atmosfære, når unge som gamle samles til den italienske aperitivo efter arbejdstid. Her er åbent efter midnat, og stedet er da også populært for natteravne. Det kan være svært at få en siddeplads ved et af bordene, men kommer du tidligt på aftenen, har du større chancer. Du kan komme her inden en middag og nyde et glas god rødvin, eller du kan vælge at spise her, idet stedet har flere retter på menukortet, som skifter hver dag. Det optimale på et sted som Ai tre scalini er at kombinere rødvinen med en ”Misto di salumi e formaggi”, som er en tallerken med forskellige oste og charcuteri.

Via Panisperna 251. T. +39 06 48907495 www.aitrescalini.org

Nora P.


The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Nora P. er en fantastisk design- og blomstershop, hvor du kan finde de mest originale ting. Det store rum med de rå og bare murstensvægge omfatter alt fra notesbøger, krukker og vaser, kurve, rammer, blomster, stoffer og møbler, ofte gamle ting som er blevet restylet. Et eksempel er de smukke trækommoder med utallige skuffer malet i de skønneste pastelfarver eller stole lavet ud af materialer, du aldrig ville drømme om, kunne blive til et møbel. Endelig er der bagerst i butikken en lille gårdhave fyldt med planter. Nora P. er stemningsfuld, romantisk og inspirerende. Et sted der absolut må opleves.

Via Panisperna 220/221. T. +39 06 454737 www.nora-p.com

March 10, 2011

Il giardino del tè

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


Gode tebutikker finder man ikke på ethvert gadehjørne i en kaffeelskende by som Rom, men i de senere år er der alligevel dukket flere og flere op. De ligger gerne og gemmer sig i de mindre gader, hvor man som turist kun kommer forbi ved et tilfælde. En af de bedste tebutikker er Il Giardino del tè. Udover at have et imponerende udvalg af te i alle varianter: sort, grøn, hvid, gul, urtete mv. kan du også købe fine tekrus, tepotter og andre must have accessories til den varme drik. 

Via del Boschetto 107. T. +39 06 89535176 www.ilgiardinodelte.it

Estremi

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


Hvis du kan lide at kombinere indretningen i dit hjem med lidt mere orientalske genstande, skal du kigge forbi Estremi i Via del Boschetto. Den lille butik sælger antikke møbler i mørkt eller hvidmalet træ, her er indiske gulvtæpper, sengetæpper og meget mere. Nogle af tingene er lidt specielle, men du kan gøre flere gode fund, og de smukke møbler vil se fantastiske ud i et lyst skandinavisk hjem. Estremi sælger også etniske smykker samt masser af andre ting til hjemmet.

Via del Boschetto 2/a. T. +39 06 4744001 www.estremiroma.com (Besøg hjemmesiden for flere adresser).

Boschettotre


The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Boschettotre er en lille interiørbutik, hvor alt er holdt i dejlige lyse farver. Her finder du alt til hjemmet bl.a. stearinlys, keramik, kurve, puder, lanterner, skåle, vaser etc. Stilen er skandinavisk, varerne er lækre, og så er det endda ikke alt for dyrt.

Via del Boschetto 3. T. +39 06 48906922

ES Hotel (Radisson Blue)

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.

Klods op ad Roms hovedbanegård, Termini, finder man et af byens lækreste designhoteller, ES Hotel. Set udefra er det ikke imponerende men lad dig ikke snyde. Hotellet er tegnet af det engelsk-italienske firma King & Roselli og er indbegrebet af minimalisme. Under opførelsen stødte man, som det ofte sker i Rom, pludselig på resterne af en gammel romersk hærvej. Det er sådanne ting, der kan blokere et hvilket som helst projekt i Rom, men i dette tilfælde blev løsningen at inkorporere ruinerne, som nu fremstår som et åbent arkæologisk område indenfor. Lobbyen ligner noget fra en rumfilm, og hotellets design er generelt hvidt, minimalistisk, funktionelt, æstetisk. Her er ingen overflødige ting. På toppen af hotellet er en udendørs swimmingpool og restauranten Zest. På ES Hotel finder du endvidere restauranten Sette. Der er adgang til swimmingpool og restauranter for udefrakommende, så du behøver ikke nødvendigvis at være gæst på hotellet for at nyde de skønne omgivelser.

Via Filippo Turati 171. T. +39 06 444841 www.rome.radissonsas.com

Hotel Capo d’Africa

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.

Hvis du elsker kunst, vil bo lækkert og ikke er bange for at skulle gå lidt ekstra for at komme ind til centrum, er Hotel Capo d’Africa noget for dig. Hotellet ligger i kvarteret bag ved Colosseum, hvor der er masser af restauranter og barer (Her er flere gode spisesteder men absolut også de mest forfærdelige turistfælder, så træf dine restaurantvalg med omhu). Hotel Capo d’Africas tema er den italienske samtidskunst. Hotellet har sin egen private kunstsamling, som du kan nyde under dit ophold. Herudover er der fitnesscenter, loungebar samt tagterrasse med panoramaudsigt, hvor du kan indtage din middag eller morgenmad. Værelserne er holdt i et lækkert design med kunst på væggene og masser af farver. Et rigtig godt bud på et romersk hotel, der kan det meste.

Via Capo d’Africa 54. T. +39 06 772801 www.hotelcapodafrica.com

March 09, 2011

The churches of the Eternal City | Den evige stads kirker

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Der er næppe nogle turister, der kommer til Rom uden at besøge Peterskirken. De fleste besøger højst sandsynligt også Laterankirken og Basilica di Santa Maria Maggiore. Alle tre er afgjort et besøg værd, men jeg vil anbefale, at du åbner dine øjne for alle de andre kirker i byen. Der er så ufattelig mange kirker i Rom. Ofte bemærker man dem slet ikke, fordi de ligger mast ind mellem almindelige bygninger i gadebilledet. Derfor ser man måske kun facaden, som ofte ikke er så iøjnefaldende, og så er det klart, at man bare går videre. Det er en skam, for de bedste kirker i Rom er dem, der ikke tiltrækker turister, og som derfor er næsten helt mennesketomme på en almindelig dag. Jeg elsker at gå ind i kirkerne, som ofte er meget store på trods af, at de ikke ser sådan ud udefra, og bare sidde på en bænk, mens jeg nyder stilheden og duften fra kirkelysene. I en by som Rom kan en pause fra gadelarm, kaos og stress være hårdt tiltrængt, og kirkerne er perfekte til dette formål. Så husk næste gang du går rundt i byen at åbne dine øjne for mindre berømte kirker. De er overalt. Og så er det gratis.

Circo Massimo, Ghetto, Trastevere

This post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to read about the Ghetto and HERE to read about Trastevere.
Den jødiske ghetto er charmerende og autentisk med sine mange små gader og hyggelige pladser. Shoppemulighederne er begrænsede, til gengæld er her flere spisesteder, hvor både maden og omgivelserne er storartede. Mellem ghettoen og Trastevere ligger hospitalsøen Isola Tiberina, hvor du på en forårsdag kan læne dig tilbage op ad muren ved Tiberens bred og nyde solen.

Det siges, at de ”rigtige” romere bor i Trastevere, og nogle af disse rigtige romere skal da også nok være tilbage, men ellers har turismen i høj grad sat sine spor på det ellers meget charmerende område. Det er dog stadig muligt at finde gode steder, og personligt bliver jeg aldrig træt af det syn, der møder mig, når jeg træder ud på broen Ponte Sisto for at komme direkte ind i hjertet af Trastevere.

Cristalli di zucchero

Cristalli di zucchero is the prettiest little shop with delicious cakes and other desserts. The shop resembles something from Paris and is a little different compared to other bakeries in Rome. Cristalli di zucchero is located just above Circo Massimo. The many cakes are lined up in perfect lines and the quality is top notch. Here are classic cakes like millefoglie and if you are not into the ordinary Italian cornetti, here you can get delicious croissants, as we know them from France. Here are colorful mini desserts made as small works of art in beautiful colors and the place also has a selection of delicious chocolates and small sandwiches. Cristalli di zucchero is something for all senses, a place you must not miss.

Via di San Teodoro 88. T. +39 06 69920945 www.cristallidizucchero.it


Cristalli di zucchero er den yndigste lille butik med lækre kager og andre desserter. Butikken minder mest af alt om noget fra Paris og er et forfriskende pust i det romerske kageliv. Cristalli di zucchero ligger lige over for Circo Massimo. De mange lækkerier står linet op i smukke snorlige rækker, og kvaliteten er i top. Her er klassiske kager som millefoglie, og er du ikke til de almindelige italienske cornetti, kan du her få lækre croissanter, som man kender dem fra Frankrig. Her er farvestrålende minidesserter lavet som små kunstværker i smukke farver, og stedet har også et udvalg af lækre chokolader samt små meget fint tilberedte sandwiches. Cristalli di zucchero er en oplevelse for alle sanser, som du ikke må gå glip af.

Via di San Teodoro 88. T. +39 06 69920945 www.cristallidizucchero.it

Hotel Fortyseven

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.

Fortyseven er endnu et af de nye designhoteller, som i løbet af de seneste år er skudt frem i Rom. Et moderne hotel med rene linjer, store lyse rum og et strejf af Art Deco. Hotellets fem etager er hver især dedikeret til fem store italienere inden for samtidskunsten: Mastroianni, Greco, Modigliani, Quagliata og Guccione. Værelserne er rummelige og lyse. Som materiale er især brugt lyse træsorter, hvilket gør værelserne hyggelige og giver en følelse af at være hjemme. Det bedste ved hotellet er dets tagterrasse, hvor du kan spise middag eller blot nyde en cocktail med udsigt over Rom. Fortyseven ligger centralt ved Teatro di Marcello og tæt ved Piazza Venezia. Krydser man hospitalsøen Isola Tiberina, er man hurtigt i Trastevere.

Via Luigi Petroselli 47. T. +39 06 6787816 www.47hotel.com

Design Oriented Concept Store

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.

Et af de få interessante shoppesteder i den jødiske ghetto er den lille butik Design Oriented Concept Store i Via dei Falegnami. Om end butikken måske ikke lever helt op til, hvad man forventer af en concept store, så finder man her mange gode ting. Først og fremmest tøj til kvinder og deres børn. Børnetøjet er af den lækre og farvestrålende slags i spanske mærker som Tuc Tuc, Boboli og Agatha Ruiz de la Prada. Til mødrene er det mærker som Gotham, Crea Concept og Isabel de Pedro, der hænger på bøjlerne. Taskerne, som sælges herinde, er to die for og ligger i den dyre ende af prisskalaen. Udover tøj og accessories sælger butikken endvidere de lyserøde skønhedsprodukter fra engelske Nougat London samt duftlys mv. fra Esteban Paris.

Via dei Falegnami 3. T. +39 06 6865399 www.design-oriented.it

La Taverna degli Amici

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.

La Taverna degli Amici skal især besøges om sommeren pga. dens fantastiske beliggenhed. Restauranten ligger på den smukke Piazza Margana i stille og meget romantiske omgivelser. Maden her er af bedste kvalitet, og menuen indeholder både traditionelle romerske retter samt mere moderne indslag. Stedet har en del fiskeretter, og som afslutning på et fantastisk måltid kan man nyde en af restaurantens hjemmelavede desserter. Endelig har vinkortet et udvalg af nogle af de bedste italienske vine. Dette er stedet, hvis du er ude efter en stille aften i selskab med gode vine, smukke omgivelser og fantastisk mad. Husk at bede om et bord udenfor.

Piazza Margana 37. T. +39 06 69920637 www.latavernadegliamici.net

Vinando

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Vinando er perfekt til en frokost på en varm sommerdag eller til en udendørsmiddag om aftenen. Menukortet omfatter lidt anderledes varianter af det italienske køkken. Start f.eks. med frikadeller lavet af aubergine, prøv en grønsagsvariant af den berømte pastaret carbonara eller måske de klassiske gnocchi alla romana. Menuen omfatter endvidere et par fiskeretter og flere klassiske hovedretter. Også Vinando ligger på den idylliske Piazza Margana, så det er et must at spise udenfor.

Piazza Margana 23. T. +39 06 69200741 www.vinando.eu

Panattoni

The English version of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


Panattoni er et af de klassiske romerske pizzeriaer, man vender tilbage til igen og igen. Af en eller anden årsag har stedet tre forskellige navne. Foruden de to officielle Panattoni og Ai Marmi går det nemlig blandt romere under navnet l’Obitorio, som ganske charmerende betyder lighuset. Det uhyggelige og kolde navn refererer til de lige så kolde marmorborde, som pizzaerne spises ved, og det stopper ikke her. Udendørsserveringen foregår på fortovet på den vældig trafikerede Viale di Trastevere, hvor bl.a. sporvogn nr. 8 regelmæssigt suser forbi. Når man ankommer til Panattoni og får et bord, muligvis efter lidt ventetid på gaden, smides tallerkener og bestik i en bunke på bordet til egen fordeling. Bestillingen modtages, og er der for megen usikkerhed og tøven i forhold til menuen, finder tjeneren hurtigt noget bedre at bruge sin tid på for herefter at vende tilbage, når gæsten er klar. Udskiftningen ved bordene er hyppig og regelmæssig. Her bliver man ikke siddende en hel aften over det sidste glas vin. Her spiser man, hvorefter det er ud af vagten - næste hold skal til. Vælger man at spise udenfor, vil man under middagen højst sandsynligt få flere besøg af tiggere og blomstersælgere, og betjeningen er som sagt skruet ned til et minimum. Glemte jeg at nævne støjniveauet indenfor? Det er højt! Hvad er det så, der gør, at Panattoni som oftest er proppet, at det er en klassiker i det romerske restaurationsliv, og at folk vender tilbage igen og igen? Maden. De ufattelig lækre papirtynde pizzaer, naturligvis bagt i stenovn, og de romerske “fritti”, som eksempelvis udgøres af friturestegte kartoffelkroketter, squashblomster eller de berømte suppli. Endelig må man ikke glemme de klassiske bruschette, der findes i et hav af varianter.

Viale di Trastevere 53. T. +39 06 5800919

Ripa Hotel & Riparte Cafe

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


Ripa Hotel er skabt af folkene bag ES Hotel, Jeremy King og Riccardo Roselli, og ejes af den romerske Roscioli-familie. Hotellet ligger i udkanten af Trastevere og er et godt bud, hvis man ønsker at overnatte omgivet af lækkert design. Her er værelserne holdt i dæmpede farver, og det lækre og funktionelle design går igen overalt ned til mindste detalje. Hvor foyeren på ES Hotel er domineret af den hvide farve, er det på Ripa Hotel farven rød, der byder dig velkommen. På hotellet finder du også den cool restaurant Riparte Cafe, hvor du roligt kan tilbringe en aften med vennerne.

Via degli Orti di Trastevere 3. T. +39 06 58611 www.ripahotel.com www.riparte.com

Somo

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Somo er Roms mest tjekkede sushirestaurant. Somo ligger i Trastevere, og her kan du tilbringe en aften sammen med Roms smukkeste og mest tjekkede mennesker. Maden er i top, og priserne er faktisk ikke helt urimelige, når alt tages i betragtning. Køkkenet er japansk fusion, så det er ikke alene sushi, der er på menuen. Indretningen er ultra minimalistisk og holdt i træ på en absolut gennemført måde. Spis ved de smukke borde eller vælg et af de lave borde med tatamimåtter. Husk at Somo også har en take away afdeling, hvis du hellere vil nyde de lækre retter derhjemme.

Via Goffredo Mameli 5. T. +39 06 5882060 www.somorestaurant.com

Bodum Roma Store

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.

Danske Bodum er også kommet til Rom, og selvom det måske ikke lige er dansk design, man er på udkig efter, når man rejser ud fra Danmark, så er Bodum Roma Store i Trastevere alligevel et besøg værd. Personligt elsker jeg at komme her, fordi det minder mig om, hvor fantastisk dansk design er, hvor smukt og enkelt ting kan laves samtidig med, at de er funktionelle. I Italien markedsføres Bodum endda på at være dansk, og på de rød-hvide papirposer står med stor skrift Danish Design. Bodum-shoppen i Trastevere har også en lille cafe, hvor du efter din shopping kan spise frokost eller blot nyde en cappuccino med en lækker kage til. Husk også at du kan tage din computer med, da her er gratis wi-fi.

Via di San Francesco a Ripa 141b. T. +39 06 58344926 www.bodumromastore.it (Besøg hjemmesiden for flere adresser).

March 08, 2011

Bar San Calisto

Bar San Calisto is Trastevere. This extremely simple bar is the essence of what is left of the authentic Trastevere, which unfortunately is becoming increasingly dominated by tourism. San Calisto is in the heart of Trastevere, a few steps from the main square Santa Maria in Trastevere. Actually this is just an ordinary Italian bar, where you can get coffee, ice cream, alcohol, etc. Here are tables outside, and the place is often full of people in the evenings when young people get a quick beer before going out. Inside the walls are covered with Roma pictures, so you have no doubts about which side the owner is on when it comes to football. The clientele is probably one of the most mixed ones in Rome. It is true Roman atmosphere, and the drinks are cheap. Try it!

Piazza San Calisto 3-5. T. +39 06 5895678
Bar San Calisto er Trastevere. Denne halvsnuskede og yderst simple bar er indbegrebet af det, der er tilbage af det autentiske Trastevere, som desværre bliver stadigt mere præget af turismens indtog. San Calisto ligger i hjertet af Trastevere, en spytklat fra den centrale plads Santa Maria in Trastevere. Egentlig er der tale om en ganske almindelig italiensk bar, hvor du kan få kaffe, is, alkohol osv. Her er borde udenfor og ofte tæt proppet om aftenen med unge mennesker, der får en hurtig øl, inden de skal videre i byen. Indenfor er væggene godt klistrede til med Roma-billeder og udklip, så man ikke er i tvivl om, hvilken side ejeren er på, når det kommer til fodbold. Klientellet er nok et af de mest brogede i Rom. Her kommer alle typer. Det er ægte romersk atmosfære, og drikkevarerne er billige. Prøv det!

Piazza San Calisto 3-5. T. +39 06 5895678

Libreria del Cinema

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Er du filmfreak, ikke mindst når det kommer til italiensk film, så må du besøge la Libreria del Cinema i Trastevere. Den yderst velforsynede boghandel har alt, hvad hjertet begærer inden for film. Reolerne er proppet med bøger om film, og selvfølgelig finder du også her alle dine yndlingsfilm på dvd. Endelig er her masser af postkort, filmplakater, notesbøger osv. Boghandlen har også en lille hyggelig cafe, hvor du kan spise en let anretning til frokost eller drikke en kop kaffe, alt imens du studerer bøger eller filmmagasiner. Fra kl. 18.00 er her aperitivo. Libreria del Cinema lægger endvidere hus til en række arrangementer såsom bogpræsentationer, pressekonferencer og sågar filmaftenskole.

Via dei Fienaroli 31/d. T. +39 06 5817724 www.libreriadelcinema.roma.it

The Almost Corner Bookshop

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
I Trastevere ligger det amerikanske universitet John Cabot. Om det er pga. de mange studerende fra universitetet, at The Almost Corner Bookshop i sin tid er åbnet, ved jeg ikke, men den passer godt ind i omgivelserne. The Almost Corner Bookshop minder om noget, der er taget ud af en film, og henvender du dig på italiensk til indehaveren, irske Dermot O’Connell, bliver det endnu mere charmerende, når han svarer dig tilbage på flydende italiensk men med klingende accent. Her er udelukkende engelsksproget litteratur, og selvom der er tale om en lillebitte boghandel, så er den ganske velforsynet. Her er ikke spildt en eneste kvadratcentimenter. Alle vægge er nærmest beklædt med bøger. Dermot er i øvrigt flink til at bestille bøger hjem, hvis du ikke finder det, du søger, så du kommer sjældent til at gå forgæves. The Almost Corner Bookshop emmer af god stemning og hygge, og prikken sættes over i’et med den personlige og meget venlige betjening.

Via del Moro 45. T. +39 06 5836942

Da Lucia

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Vil du prøve noget særligt og lidt romantisk om end ganske simpelt, skal du spise hos Da Lucia. Da Lucia ligger i en lille gyde, godt gemt væk fra de menneskefyldte gader i Trastevere, og det er et must at medbringe adressen og et kort, hvis det skal lykkes at finde stedet. Det fantastiske, udover maden, er omgivelserne. Når vejret er godt, og man kan spise ude, er Da Lucia det tætteste, du kommer på Lady og Vagabondens romantiske middag i Disneys tegnefilm. I den lille Vicolo del Mattonato hænger der nemlig ofte masser af romersk vasketøj, hvilket fuldender romantikken på en varm sommeraften i Rom. Menuen omfatter kun få retter, hvilket som regel er et godt tegn på romerske restauranter, og det er det også hos Da Lucia. Alt herinde er meget romersk, meget hjemmelavet og meget lækkert.

Vicolo del Mattonato 2. T. +39 06 5803601 www.trattoriadalucia.com

Freni e frizioni

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Freni e frizioni er et ungdommeligt og pulserende sted, indretningen er morsom med masser af farvestrålende vintagemøbler, der blander sig med flot samtidskunst bl.a. i form af gigantiske fotografier, og udenfor kan du sidde i solen ved de postkasserøde borde og stole. Stedet er særligt velegnet til aperitivo, idet en større buffet hver dag lines op ved det lange bord i baglokalet. Her kan du guffe hummus, pasta, speltsalat og meget andet, mens du nyder din prosecco eller cocktail. Freni e frizioni er også et yndet gå ud sted om aftenen, hvor pladsen fyldes op både indenfor og udenfor af unge italienere og udlændinge.

Via del Politeama 4. T. +39 06 45497499 www.freniefrizioni.com

Circolo Scandinavo

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Vidste du at en række danske kunstnere i 1833 startede en bogsamling i Rom med bl.a. H.C. Andersen i bestyrelsen? Og at denne bogsamling var grundstenen til Skandinavisk Forening i Rom, der blev dannet i juli 1860, og som stadig findes og fungerer den dag i dag? Foreningen, som i dag hedder Skandinavisk Forenings Kunstnerhus, ligger i Trastevere i Via della Lungara. I foreningen har nordiske kunstnere som Thorvaldsen, Bournonville, Ibsen, Brandes, Strindberg, Hammershøi, Lagerlöf, Johannes Jørgensen, Bergsøe, Krøyer, og Carl Nielsen haft ophold, og foreningen fungerer fortsat som refugium for nordiske kunstnere. Du kan læse mere på foreningens hjemmeside, og kommer du forbi Via della Lungara, så stop op i fem minutter ud for nr. 231, mærk historiens vingesus, og lad tankerne gå tilbage til de mange danske kunstnere, for hvem Rom var, og fortsat er, en kæmpe inspirationskilde.

Via della Lungara 231. T. +39 06 6875705 www.skandinaviskforening.org

Campo, Navona, Pantheon

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Det er næppe nødvendigt at guide nogen hen til Campo de’ Fiori, Piazza Navona eller Pantheon. Her er tale om tre af de vigtigste pladser i Rom, som enhver turist før eller siden stifter bekendtskab med i løbet af sit ophold. Det er til gengæld ikke alle, der kender eller finder frem til nogle af de hyggeligste og bedste shoppegader med masser af gode cafeer, som befinder sig i områderne omkring de tre pladser. Det drejer sig især om gaderne Via del Governo Vecchio (som er fyldt med genbrugsbutikker til de, som har mod på at stå på hovedet i de gamle sager), Via dei Banchi Nuovi, Via dei Coronari (med masser af antikvitetsforretninger), Via del Pellegrino og Via dei Banchi Vecchi, men også alle de andre endnu mindre gader, der ligger i områderne her omkring, er et besøg værd. Vær ikke så bange for at fare vild. Efter mange år i Rom er jeg stadig ikke i stand til at finde rundt i de små gader i disse områder. Jeg er ofte faret vild, men det gode er, at jeg hver gang opdager en ny butik eller en cafe, jeg ikke kendte. Så kast dig ud i det og udforsk livet og byen.


La Chiave

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


La Chiave har lidt af hvert fra alverdens lande. Skal du købe en lille gave med hjem fra Rom, kan dette meget vel være stedet, hvor du hurtigt finder noget. Priserne er tilmed yderst fornuftige. Her er alt fra hængekøjer, keramik, legetøj, smykker, tasker, notesbøger, stearinlys og røgelse til dørmåtter, gulvtæpper og mindre møbler. Butikken er ikke specielt italiensk, nærmere multietnisk, men her er masser at se på, og man kan godt få en god portion tid til at gå med at snuse rundt.

Largo delle Stimmate 28. T. +39 06 68308848

Antico forno Roscioli

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Når du træder indenfor hos dette romerske bageri, går du i panik. Du ser så mange kager, pizza slices og brød, og du har lyst til at købe det hele...Roscioli er et af de ældste bagerier i Rom. Dets historie går tilbage til 1824, og her kan du vitterligt finde alt: små grønsagspizzaer, glutenfrit brød, speltbrød, kastagnekager og vol au vents. En af de mest populære kager er stedets bløde æbletærte, som tilberedes med friske æbler. Roscioli er det perfekte sted, hvis du skal have en hurtig bid mad, og du vil være sikker på, at det bliver både godt og ikke for dyrt. Et godt alternativ til de mange turistpizzasteder i Rom, og selvfølgelig er det også her, du skal gå hen, når du vil købe en lækker kage med hjem til eftermiddagskaffen.

Via dei Chiavari, 34. T. +39 06 6864045 www.anticofornoroscioli.com

Empresa

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


En af mine yndlingstøjbutikker i Rom er Empresa. Der er tale om en lille butik, og der er to af dem til kvinder og tre til mænd. Udover tøj i vidunderlig boho style, sælger Empresa også skønne tasker og punge samt smykker og andre accessories. Empresa fører flere forskellige mærker men har især mange ting fra det cool italienske mærke RA-RE. Endvidere finder du her tøj fra Nolita, Hoss og Dondup, og så er der tale om små butikker, hvilket gør det så meget lettere at tjekke hvert enkelt stykke tøj ud. Empresa har også et outlet, som du finder i Via Campo Marzio.

Via dei Giubbonari 101/102. T. +39 06 68805255. Outlet: Via Campo Marzio 9a/10. T. +39 06 6794093 www.empresa.it (Besøg hjemmesiden for flere adresser).Obikà

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Navnet og stedets indretning leder tankerne hen på en sushirestaurant, men hos Obikà er det ikke den rå fisk, der er i centrum, men derimod Campaniens berømte bøffelmozzarella. Obikà er Roms første mozzarellabar. Stedet er godt både til frokost og til aften. Her er masser af kolde og varme retter, naturligvis bygget op omkring den formidable ost. Vælg en af de fire DOP bøffelmozzarellaer kombineret med eksempelvis grillede grønsager og pesto. Mulighederne er mange, stedet er hyggeligt, og priserne er rimelige. Obikà har senest åbnet mozzarellabar nr. 2 i Rom, som du finder på Campo de’ Fiori.

Campo de’ Fiori 16. T. +39 06 68802366 www.obika.it (Besøg hjemmesiden for flere adresser).


Loco

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.

I Via dei Baullari ligger flere gode skobutikker. Den bedste er Loco. Butikken er lille, og udvalget er ikke uudtømmeligt, men her er flere gode ting at stikke fødderne i. Loco sælger både cool gummisko, vilde, anderledes avantgarde støvler og stiletter samt de efterhånden nærmest klassiske Hunter gummistøvler. Et godt sted at kigge, hvis du er ude efter noget, som ikke alle andre har.

Via de’ Baullari 22. T. +39 06 68808216

Sole

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


Sole er en lille tøjbutik med masser af gode ting. Her er lidt af hvert: jeans, lækre jakker, UGG støvler, kjoler, lækre cardigans, trøjer og meget mere. Butikken har bl.a. rigtig meget fra det italienske mærke Daniele Alessandrini. Stilen er cool og tør lidt mere, så hvis du er ude efter noget mere specielt, er det her, du skal kigge indenfor.

Via de’ Baullari 21. T. +39 06 68806987

Ditirambo

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Ditirambo er et rigtig godt sted, når du vil spise centralt, være sikker på kvaliteten og ikke blive fuldstændig ruineret. Indretningen er, som man nu forventer, at en klassisk romersk restaurant skal være. Her er mørke træborde og -stole, grønternede duge og gamle træbjælker i loftet. Her er hyggeligt. Menukortet byder på et overskueligt udvalg af gode retter. Her er eksempelvis fuldkornspasta med asparges og Karl Johan svampe, og som forret kan du vælge imellem alverdens lækkerier, herunder rigtig mange grønsagsretter. Ditirambo har endvidere de lækreste desserter. Prøv f.eks. pistacieisen med sorte peberkorn eller zabaionecremen, der serveres med fyldte chokolader til. Klientellet er en god blanding af lokale og turister. Priserne ligger lidt over middel, men så er du også sikret kvalitet og pæne portioner for pengene.

Piazza della Cancelleria 75. T. +39 06 6871626 www.ristoranteditirambo.it

Le Piramidi

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Bare fordi man er i Rom, behøver man ikke spise pizza og pasta hver dag. Enhver kan få lyst til en falafel. Le Piramidi er et af byens bedste bud på arabisk take away. Her er egyptiske og libanesiske retter på menuen, og det indebærer meget mere end blot en klassisk kebab. Her er eksotiske ting som sambusa og misakaa, her er cous cous og retter med ris, og endelig kan du vælge imellem flere forskellige lækre dressinger til retterne. Det er indehaveren Mohamed, som selv står for tilberedningen inklusive brødbagning. Husk også at få en dessert med. Her er et stort udvalg af søde sager fra den arabiske verden. Le Piramidi er fantastisk, og så er det tilmed mere end billigt.

Vicolo del Gallo 11. T. +39 06 60664416 www.cucinaarabacampodefiori.it

Libreria del viaggiatore

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Denne lillebitte boghandel er udelukkende dedikeret til rejselitteratur - dog i bred forstand. Her finder du selvfølgelig alt, hvad du har brug for af guider og kort forud for din rejse men også meget andet. “Den rejsendes boghandel” sælger bl.a. romaner af berømte rejsende som eksempelvis Hemingway, og selvfølgelig kan du her købe din egen Moleskine notesbog, så du kan tage notater, mens du udforsker verden. Boghandlen er charmerende og romantisk, og du får straks lyst til at købe et eller andet.

Via del Pellegrino 78. T. +39 06 68801048 www.libreriadelviaggiatore.comCollalti Bici

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Som almindelig turist skal du næppe ud og købe cykel i Rom, men er du her i længere tid, er en cykel en fantastisk ting at have på trods af, at man som dansker måske finder det lidt risikabelt at cykle i den romerske trafik. Selvfølgelig skal man passe godt på, men sandheden er, at romerne er ganske opmærksomme i trafikken både på fodgængere og cyklister, og om søndagen lukkes store dele af det historiske centrum helt af for biltrafik, så cyklisterne har optimale forudsætninger for at nyde en dag på den tohjulede. Skal du ud og købe en cykel, er der ét sted, du frem for alt må besøge: Collalti Bici. Collalti-familien har lavet og solgt cykler siden 1899, så erfaringen er på plads. Collaltis cykler er decideret pæne. De er enkle og eksempelvis cremefarvede eller sorte, og de fås fra 200 euro og opefter, hvilket må siges at være en yderst rimelig pris. I øvrigt kan du også leje cykler hos Collalti, så er du i Rom for en kort bemærkning, så tag en dag på cykel. Du kommer lynhurtigt rundt til alt, og du oplever byen på en helt anden måde fra en cykel. Du bliver en del af den, hvilket er en fantastisk fornemmelse.

Via del Pellegrino 82. T. +39 06 68801084 www.collaltibici.com

Te e Teiere

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


En anden af Roms gode tebutikker er Te e Teiere. Navnet er italiensk for te og tepotter, og det må siges at være ganske dækkende for butikkens sortiment. Udover te i løs vægt og tepotter kan du købe masser af skønne tekrus. Teen kommer fra asiatiske lande som Kina, Japan, Indien og Vietnam, men også Sydafrika er leverandør af te til den lille butik. Udvalget af tepotter og krus er imponerende, og der er mange virkelig smukke. En skøn butik, der kan få den mest inkarnerede kaffedrikker til at vælge en kop varm grøn te.

Via del Pellegrino 85. T. +39 06 6868824 www.teeteiere.it


Officina Erboristeria degli Angeli

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


Jeg elsker helseshoppen i Via del Pellegrino. Indehaveren Carla åbnede butikken i 1983, og med tiden har den udviklet sig til i dag at sælge alt fra skønhedsprodukter som Weleda og Dr. Hauscka til friskbagt brød, grønsager, kager og urter. Du kan endvidere købe te og krydderier efter vægt. Det er især det gode udbud af økologiske madvarer, som adskiller Officina Erboristeria degli Angeli fra lignende butikker i Rom. Her er alt fra pasta, ris, pesto, tofu og sojamælk til juice, kager, slik osv. Så er du helsefreak eller bare almindeligt bevidst om, hvad du kommer på og i din krop, så kig forbi Carlas butik og shop dig sund.

Via del Pellegrino 169. T. +39 06 6896054

Barnum

The English version of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
På en liste over mine yndlingscafeer i Rom ligger Barnum rigtig højt. Her er rart. Stedet er fantastisk til at hænge ud i længere tid med en god bog eller din bærbare. (Her er gratis wi-fi). Snup et par magasiner eller en af de mange fotobøger, der ligger fremme til fri afbenyttelse på det store gamle træbord. Smid dig i det bagerste lokale i den gamle godt slidte lædersofa med det lange stribede sofabord foran, eller sæt dig til rette i en af de mange forskellige retrostole og lad tankerne flyde. Betjeningen er overordentlig god her, og du føler dig med det samme velkommen. Indretningen er en god blanding af retro og cirkus. I loftet hænger således to trapezer og nogle cirkusartister i pap.

Via del Pellegrino 87. T. +39 06 64760483 www.barnumcafe.com

Odradek

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker bøger og boghandlere. Både de enorme megastores, hvor man kan finde alt, og de mindre, mere originale steder, som emmer af atmosfære. Odradek falder ind under sidstnævnte kategori. Navnet Odradek stammer fra Kafkas “Familiefaderens bekymring”. Her er tale om en mindre og anderledes boghandel. Butikken ligger i en gammel italiensk-russisk forening, og stedet har rent faktisk bevaret nogle sjældne udgaver af russisk litteratur og videnskabsbøger på originalsproget. Odradek er samlingspunkt for en række alternative kulturelle begivenheder, og på hylderne finder du mere specielle bøger, ofte værker af mindre kendte forfattere, som ikke har mulighed for at blive udgivet og solgt via de større kæder. Bagerst i lokalet holdes ofte bogpræsentationer, forfatter talks og meget andet. Odradek er stedet, hvor de mindre stærke i samfundet og verden generelt får mulighed for at lade deres stemme høre og udbrede deres budskaber. Alt dette og de hyggelige omgivelser gør Odradek til et helt særligt sted og en lille klassiker i det romerske litteraturliv.

Via dei Banchi Vecchi 57. T. +39 06 6833451 www.odradek.it

Casa delle Letterature

Casa delle Letterature is located on the charming Piazza dell'Orologio behind Piazza Navona. The place was opened in 2000 by the Municipality of Rome. Take a look inside to see in which beautiful surroundings Roman students - and others - have the opportunity to study or just read a good book. Here is a lovely light, and inside you'll find a beautiful courtyard with orange trees and lots of great atmosphere. The place organizes exhibitions of various kinds of art, including painting and photography, book presentations, musical and theatrical events, conferences, seminars and more. Casa delle Letterature has a library of 20.000 volumes, which are available to the guests. If you love books, Casa delle Letterature is a must see on your Roman vacation.

Piazza dell'Orologio 3. T. +39 06 68134697 www.casadelleletterature.it


Casa delle Letterature ligger på den hyggelige Piazza dell’Orologio bag Piazza Navona. Stedet blev indviet i 2000 og drives bl.a. af Roms kommune. Kig indenfor og oplev i hvilke skønne omgivelser, de romerske studerende - og andre - har mulighed for at sidde og studere eller blot læse en bog. Her er dejligt lyst, og indenfor finder du den skønneste gårdhave med appelsintræer og masser af god stemning. Her holdes udstillinger inden for forskellige kunstarter, bl.a. maleri og foto, bogpræsentationer, musik- og teaterarrangementer, konferencer, seminarer og meget mere. Stedet har en bogsamling på 20.000 bind, som er til rådighed for gæsterne. Er du en læsehest, er Casa delle Letterature et must på din romerske rejse.

Piazza dell'Orologio 3. T. +39 06 68134697 www.casadelleletterature.it