April 16, 2011

Kosher Bistrot Caffé

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Den jødiske ghetto i Rom er altid et besøg værd. Her er smukt, ingen trafik, fyldt med restauranter og masser af mennesker, men først og fremmest er her en helt utrolig stemning og atmosfære. På bænkene sidder ældre damer og mænd, jødiske børn løber rundt og leger på pladsen, når de da ikke pendler ind og ud af cafeerne, tydeligt hjemmevante. At vi befinder os i et helt særligt kvarter af Rom er tydeligt. Her kender alle alle, og den jødiske kultur er tydelig overalt i gadebilledet i form af israelske flag, unge og ældre mænd med kalot, mindesmærker fra anden verdenskrig, den smukke synagoge og så alle kosher restauranterne og ditto butikker. Et af de bedste og hyggeligste koshersteder i ghettoen er cafeen Kosher Bistrot Caffé, som ligger på et hjørne midt i det hele. Her kan du sidde ved træbordene udenfor og nyde en kop kaffe (med sojamælk!) eller du kan tage for dig af retterne, når det er aperitivotid, og lækkerierne lines op indenfor som buffet. Her er masser at kigge på, og kommer du forbi til frokost eller middag er her også rigtig gode muligheder for at spise en let ret. Alt er tilberedt i henhold til de jødiske kosher-principper, hvilket bl.a. betyder at her ikke bruges ost og mælkeprodukter i retterne.

Via Santa Maria del Pianto 68/69. T. +39 06 6864398 www.kosherbistrotcaffe.com

April 07, 2011

La Dolceroma

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


Jeg tilbringer i disse dage en del tid i den jødiske ghetto og har derfor opdaget et par nye guldkorn, som du vil kunne læse om i den nærmeste tid her på bloggen. Et af dem er den østrigsk/amerikanske kageshop La Dolceroma. Modsat de fleste steder i ghettoen er Dolceroma ikke kosher, hvorfor kagerne altså er lavet med traditionelle ingredienser som æg og mælk. Dolceroma udgøres af et lillebitte lokale, hvor du kan købe  et vælg af østrigsk inspirerede kager som den klassiske Sachertærte, en fantastisk cheesecake, youghurtkage, gulerodskage, muffins, brownies, cookies og meget meget andet. Her sælges også lækkert brød af den mere fuldkornsagtige slags samt bagels. Du kan nyde din kage ved bordene udenfor eller du kan tage den med. Prisen stiger ikke hvis du vælger at sætte dig ved bordene, ja faktisk er priserne yderst rimelige. 100 g. kage, som svarer til et lille stykke, koster 3 euro.

Via del Portico d'Ottavia 20/B. T. +39 06 6892196

April 04, 2011

Bar Necci

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Bar Neccis historie går tilbage til 1924, hvor stedet åbnede som bar og mælkeudsalg. Necci er berømt for at have haft en rolle i den italienske digter og filminstruktør Pier Paolo Pasolinis film Accattone. I dag er her bar, cafe og restaurant. Her er masser af gode bud på en lækker frokost, og priserne ligger i den billige ende. Når vejret er godt, er træbænkene og – bordene udenfor fyldt op. Det fantastiske ved Necci er atmosfæren, indretningen og klientellet, der traditionelt set består af intellektuelle, som i dag måske mere skal beskrives som trendy bohemer og kunstnertyper. Necci består af to lokaler, som indretningsmæssigt er en blanding af nyt og gammelt. Rundt omkring hænger lækre billeder, som leder tankerne hen på halvtredsernes dolce vita, og en række hvide reoler fyldt med vine omkranser begge lokaler og fylder stedet med hygge på den italienske måde. Necci har åbent til kl. 2 om natten, og det kan sagtens anbefales at tilbringe hele aftenen her, ikke mindst om sommeren, hvor udendørsarealet virkelig kommer til sin ret.

Via Fanfulla da Lodi 68. T. +39 06 97601552 www.necci1924.com

April 02, 2011

Pigneto Quarantuno

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.

I Via del Pigneto nr. 41 ligger et lille hyggeligt spisested. Stedet er så lille, at det mest af alt minder om en lille cafe, men Quarantuno er en restaurant og endda en af de bedre. Menuen skifter hele tiden, og du kan holde dig orienteret om dagens retter via Quarantunos hjemmeside. Typisk er der 5-6 forskellige variationer af antipasti, pasta samt hovedretter. Hvad angår pastaretterne kan du næsten altid finde et par af de romerske klassikere foruden dagens specialiteter. Quarantuno serverer gerne lidt anderledes retter som eksempelvis den klassiske cacio e pepe pastaret (pecorinoost og peber) tilsat et moderne strejf af citron. Blandt desserterne er bl.a. set creme brulé med ingefær og figen. Quarantuno ligger midt på gågaden, så det er oplagt at kombinere en middag med et besøg på en af de mange vinbarer før eller efter.

Via del Pigneto 41. T. +39 06 70399483 www.pignetoquarantuno.it