September 17, 2011

The Perfect Bun

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Rom har fået sit eget amerikanske burgersted. The Perfect Bun hedder stedet, og her kan du få stillet trangen, hvis den er til burgere. Du kan bestille de berømte sesamboller med fyld i alverdens afskygninger inklusive en vegetarudgave. Foruden burgere (som naturligvis serveres med fries), er der mexikanske retter på menuen som nachos, burritos, fajitas etc. Indretningen er fantastisk. Du kan enten sidde nede i den store hal under de skiftende ankomsttider for fly (her sidder en gammel tavle fra lufthavnen, som regelmæssigt skifter, så man f.eks. kan se, at SAS fra Aalborg netop er landet), eller du kan vælge at bevare det store overblik fra bordene på andensalen med udsigt til det hele. Husk at besøge dametoilettet! Her er en drejende discokugle i loftet og discomusik, der spiller så højt, at du glemmer, at du befinder dig på et toilet. Om søndagen kan du spise brunch på The Perfect Bun, og stedet er også populært til en aperitivo.

Largo del Teatro Valle 4. T. +39 06 45476337 www.theperfectbun.it

September 16, 2011

Etablì

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.


I en lille sidegade bag Piazza Navona ligger et af Roms bedste steder, når du bare vil tilbringe nogle timer sammen med vennerne med et glas vin eller en cocktail i dæmpet belysning, nedsunket i bløde lænestole foran en knitrende pejs. Det og meget mere er muligt på Etablì. Udover at være et af Roms hyggeligste steder er her restaurant, cafe, wine bar og loungebar under samme tag, og om søndagen kan du spise brunch på Etablì. Indretningen er fantastisk med pastelfarvede træstole, mørke lædersofaer og –stole, lysekroner, store provencalske træborde og masser af stearinlys. Og selvfølgelig er her wi-fi. Det perfekte sted på alle tider af døgnet.

Vicolo delle Vacche 9/9a. T. +39 06 97616694 www.etabli.it

September 15, 2011

Mia

The English version of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Når man træder indenfor hos Mia, kan det hele godt virke lidt rodet og uoverskueligt, og man er i starten ikke helt sikker på, hvad det her er for noget. Hos Mia står tingene ikke linet op på fine rækker. Her står alt lidt hulter til bulter. Klassikere fra eksempelvis Piet Hein står side om side med enestående vintagemøbler, så er der pludselig en cykel midt i det hele, et bord med kogebøger og en stol, hvor armlænene er fyldt op med bøger. Her er keramik, lamper, fine tøjbamser, skønne farvestrålende gulvtæpper i fantastiske mønstre, vaser, tallerkener, krukker… Alt i alt en fantastisk butik med masser af charme, lækkert design og en barnlig sjæl.

Via di Ripetta 224. T. +39 06 97841892

September 05, 2011

La Dolce Vita - September in Rome | September i Rom

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.(Nedenstående tekst var oprindeligt skrevet til Politikens Verdenblog) 

Jeg elsker september i Rom.

September er måneden, hvor alt starter op på ny efter en lang sommer med alt for høje temperaturer og en storby, der i vidt omfang lukker ned, tømmes for italienere og fyldes op med turister, der af alle steder i verden vælger at holde deres sommerferie i Rom med alt hvad dette indebærer af besøg i Colosseum og Vatikanet- i 40 graders varme!

Når vi når til september er jeg klar til at lægge sommeren bag mig og gå efteråret i møde. Så elsker jeg efter arbejde at gå en tur gennem Villa Borghese og ned gennem byen og bare nyde den romerske stemning og helt fantastiske duft. For ja, Rom har sin egen duft. Den er der ikke hele tiden, men kommer pludseligt, f.eks. mens man går der på corsoen en sen eftermiddag. Så føles alting helt fantastisk og man stopper op i fem sekunder og glæder sig over, at man valgte at følge sit hjerte og bosætte sig i denne verdens smukkeste by.

Jeg bliver aldrig træt af Rom. Jeg elsker, at her er smukt næsten uanset hvor jeg kigger hen, om jeg befinder mig i det historiske centrum eller i Roms forstadskvarterer, så kan jeg altid finde noget charmerende. Jeg elsker spontaneiteten, at man hurtigt kan samle nogle venner til en afslappet middag, uden at man nødvendigvis skal koordinere kalendere tre uger i forvejen. Alting er lidt mindre højtideligt, lidt mere her og nu.

Rom er ellers ikke nogen nem by at leve i. Her kommer bussen, når den kommer, og ikke når den skal. Boligpriserne er høje, lønningerne er lave. Unge italienere bor ganske rigtigt ofte hjemme, til de bliver gift, men modsat hvad mange tror, så skyldes det sjældent magelighed. De unge har ikke råd til at flytte hjemmefra og er ofte ganske afhængige af deres familie. Man må ikke glemme at begreber som SU, kontanthjælp, pasningsgaranti osv. er ganske ikke-eksisterende i Italien.

Om end det er blevet bedre i de senere år, er det italienske bureaukrati stadig en udfordring. Det pudsige er, at man jo vænner sig til det, man lærer at væbne sig med tålmodighed, forvente det værste og håbe på det bedste. Man husker at medbringe en bog til ventetiden, og så minder man sig selv om, at tingene jo altid lykkes i sidste ende - det tager bare lidt længere tid.