October 29, 2011

Città del Sole

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.Città del Sole er en af de butikker, jeg først har opdaget indenfor de sidste syv måneder, efter at jeg er blevet mor. Den første Città del Sole åbnede i 1972, og idag kan du finde butikkerne i 50 forskellige byer i Italien. Jeg kendte godt til butikken, inden jeg blev mor, men tidligere var jeg sjovt nok ikke så interesseret i legetøj og andre børneting. Città del Sole sælger alt muligt slags legetøj, bøger osv. til babyer og børn. Forskellen fra andre børnebutikker er, at design og kvalitet er langt bedre. Her finder du f.eks. legetøj fra gamle dage, som man ikke så let finder i andre legetøjsbutikker, f.eks. en gammel trægyngehest. Når du kigger dig omkring i butikken, kan du således finde masser af ting fra din egen barndom, legetøj der er skabt til at stimulere kreativiteten, og legetøj der er meget anderledes end det, der sælges i andre butikker idag. I Rom finder du flere Città del Sole butikker. En af dem ligger i centrum, tæt ved Piazza Navona, i Via della Scrofa.

Via della Scrofa 65 T. +39 06 68803805  www.cittadelsole.it (Besøg hjemmesiden for flere adresser).

October 17, 2011

Caffè Letterario

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.

Caffè Letterario er et 1000 m2 stort open space lokale, som du finder i en kælder på Via Ostiense. Stedet er en blanding af boghandel, kunstudstillinger, cocktailbar, cafe, design og almindeligt hang out place. Caffè Letterario har også et studie, hvorfra der sendes tv, og et bibliotek, som er resultatet af et projekt, der skal få Roms offentlige biblioteker lidt væk fra de traditionelle institutioner og ud i et nyt rum, hvor de kan nå nye brugere og virke i anderledes omgivelser. Caffè Letterario er således ikke kun et sted, hvor man går ud og hygger sig med vennerne. Det er i høj grad et kulturelt center, hvor man nemt kan hænge ud i timevis i den afslappede atmosfære. I weekenden serveres her brunch.

Via Ostiense 95 T. +39 06 57302842 www.caffeletterarioroma.it

October 16, 2011

Felice a Testaccio

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
At spise hos Felice i Testaccio er noget af det bedste, du kan gøre for dig selv, når du lægger vejen forbi dette område. Restauranten, som ikke syner af meget udefra, ligger tæt ved Testaccios hyggelige frugt- og grønsagsmarked. Hos Felice er menuen klassisk romersk, men kvaliteten er lige et hak højere end de fleste andre steder. Det samme er indretningen og betjeningen. Specialiteten hos Felice er den romerske pastaret cacio e pepe, som tjeneren tilbereder foran dig ved bordet. Menuen er både fast og varierende. Således er hver ugedag dedikeret til særlige retter, mens klassikerne kan fås hver dag. Gå endelig ikke herfra uden at have smagt Felices tiramisù, som er den absolut lækreste og mest cremede, jeg endnu har smagt. Bordbestilling er en absolut nødvendighed.

Via Mastro Giorgio 20. T. +39 06 5756800 www.feliceatestaccio.com

October 15, 2011

The Non-Catholic Cemetery | Den ikke-katolske kirkegård

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
“It might make one in love with death to be buried in so sweet a place”. Sådan skrev den engelske digter Percy Bysshe Shelley kort før sin død. Ordene refererer til Roms ikke-katolske kirkegård, hvor Shelley efterfølgende blev begravet, og når man besøger kirkegården, forstår man så godt, hvad han mente. Kirkegården kaldes også den protestantiske kirkegård, men det er egentlig en ukorrekt benævnelse, idet her også er ikke-protestantiske grave. Kirkegården ligger som en stille grøn oase midt i et kaotisk og stærkt trafikeret område i Rom. At gå en tur mellem gravene i de smukke omgivelser er en helt fantastisk og meget speciel oplevelse. Kirkegården har et af verdens højeste antal berømte grave. Under cypresserne og det grønne græs, blandt smukke blomster og planter ligger foruden Shelley også digterkollegaen Keats begravet, og også flere danskere er begravet på kirkegården, bl.a. digteren Carsten Hauch. Når du går rundt mellem gravene, er det højst sandsynligt, at du møder flere katte. Det skyldes, at der i udkanten af kirkegården lige bag ved pyramiden på Piazzale Ostiense, ligger et kattehjem, hvor frivillige gør livet lidt sødere for i hvert fald nogle af Roms mange vilde katte.

Via Caio Cestio 6. T. +39 06 5741900 www.protestantcemetery.it