November 27, 2011

Udenlandske mærker du ikke finder i Danmark (Just for Danes: Labels you can't find in Denmark)

The text below is a list made particularly for Danes in Rome since it contains all the labels you can't find in Denmark yet. I might add that I am currently integrating the Danish version of My Sweet Rome to this blog in order to have only one - bilingual - blog. This is also the reason why you will see that labels and posts are now available in both English and Danish.

Du finder flere udenlandske mærker i Rom, som endnu ikke har åbnet butikker i Danmark. Her er en oversigt over mine favoritter, som du passende kan shoppe løs af, når du er i Rom:

Den japanske kæde Muji har inden for de sidste par år åbnet butikker i Italien. Jeg elsker dem for deres mange små sjove og yderst praktiske ting. Her finder man altid noget, man ikke var klar over, man stod og manglede, og så har de et fantastisk udvalg af lækre papirvarer, herunder notesbøger, kalendere osv.
Via del Tritone 199-200. T. +39 06 69922053 www.muji.com

Det franske highstreet-mærke Comptoir des Cotonniers finder du i Via Frattina. Det er klassisk og raffineret hverdagstøj i størrelser, som vi kender dem fra Danmark, og til absolut rimelige priser.
Via Frattina 76. T. +39 06 69758520 www.comptoirdescotonniers.com

Only hearts er en lille new yorkerbutik, der som det eneste sted i Europa, har åbnet tre butikker i Rom. Only hearts er charmerende boudoir, om end det i højere grad er på den søde og pæne måde frem for den frække. Her finder du alt inden for små gennemsigtige toppe med blondekanter, trusser, bh’er, chemiser og underkjoler.
Via Vittoria 76. T. +39 06 6793446 www.onlyhearts.com

Zara Home finder du flere steder i Rom, bl.a. i Leonardo Da Vinci-lufthavnen og i flere storcentre. I Roms centrum har kæden en butik i Prati-kvarteret, hvor du altid kan finde et eller andet lækkert til hjemmet, uden at din pengepung tømmes fuldstændigt.
Via Cola di Rienzo 225/226/227. T. +39 06 32609280 www.zarahome.com

Lush er efterhånden at finde over hele verden, og de duftende sæbebutikker har da også indtaget Rom og Italien generelt. Jeg er især vild med deres Copacabana-scrub, som bruges under bruseren, og som efterlader din hud silkeblød.
Via dei Baullari 112. T. +39 06 68301810 www.lush.com (Besøg hjemmesiden for flere adresser).

Franske Petit Bateau findes måske nok i Danmark, men i Rom har mærket sin egen forretning, hvor du kan shoppe løs i nuttet baby- og børnetøj samt lækre bomuldsgevandter til dig selv.
Via del Babuino 166. T. +39 06 32652505 www.petit-bateau.com (Besøg hjemmesiden for flere adresser).

Endelig har American Apparel for nylig åbnet en lille butik i Monti-kvarteret. Jeg elsker butikken for dens fantastiske basisting, især deres tanktoppe og skønne kæmpestore oversize sweatshirts.
Via dei Serpenti 155. T. +39 06 48986737 www.americanapparel.net

Seneste skud på stammen med udenlandske mærker du ikke finder i Danmark, er Gap, som har åbnet en kæmpe butik på Via del Corso. her finder du gode og billige basisvarer samt børnetøj.
Via del Corso 472/473. T. +39 06 68408800 www.gap-italia.it

November 07, 2011

Antico Forno del Ghetto

The English edition of this post is available on my new blog a dusty olive green. Click HERE to go directly to the post.
Rom har så mange fantastiske bagerier, på italiensk kaldet "forno". En af dem ligger i den jødiske ghetto og hedder Antico Forno del Ghetto. Dette er stedet, du skal tage hen, hvis du lige akkurat er sulten nok til at spise noget lækkert, men ikke nok til at slå dig ned på en restaurant eller endda til at spise en "rigtig" pizza slice fyldt med mozzarella. 

Hos Antico forno kan du købe et stykke hvid pizza eller andre slags hjemmelavede pizzastykker, som smager himmelsk og virker bare en anelse lettere end de almindelige sager, du kan få i Rom. Nyd det mens du går en tur i området eller kryds floden og besøg Isola Tiberina, den lille hospitalsø midt i Tiberen. 

Hos Antico forno kan du også købe masser af hjemmelavede småkager og andre kager. Alt er yderst lækkert. Eftersom vi befinder os midt i den jødiske ghetto kan du også få kosher brød her, og butikken sælger også almindelige dagligdagsvarer og drikkervarer.  Vær opmærksom på at du måske skal stå i kø lidt. Dette er et godt tegn. Der er en grund til at folk står i kø udenfor på pladsen. 

Piazza Costaguti 31. T. +39 06 68803012